Digitooper logo

Vesivek

Hösten 2022 fick Digitrooper möjligheten att hjälpa Vesivek
Sverige med en analys och strategi för marknadsföringen.
Analysen resulterade i att vi fick äran att ta över som
marknadsansvarig för Vesivek och idag hjälper vi dem med allt
från webb till SEO, Sociala Medier och annonsering.

KUND: VESIVEK
DATUM: PÅGÅENDE
TJÄNSTER: DIGITAL ANALYS OCH STRATEGI, MARKNADSANSVARIG

Process

Digitrooper sköter vår digitala marknadsföring, våra sociala medier samt vår hemsida med allt vad det innebär – SEM, SEO, design och layout med mera. De är flexibla, effektiva och får bra resultat. Att jobba tillsammans är både roligt och framgångsrikt.

Jonas Syrén, Marknadschef Vesivek Sverige AB

En proaktiv marknadsföringspartner

Vi är stolta över att få arbeta tillsammans med Vesivek, en ledande aktör inom takläggningsbranschen. Vesivek är Nordens största takläggningsföretag med huvudkontor i Finland. Dotterbolaget i Sverige har idag ca 100 anställda och depåer på tre ställen i Sverige. Vesivek var på jakt efter en proaktiv marknadsföringspartner, som kunde ta ett aktivt tag om marknadsföringen och som dessutom fanns i närheten av deras svenska huvudkontor i Bålsta.

Det är ett spännande uppdrag där vi har hjälpt Vesivek att stärka sin marknadsföring och ytterligare etablera sig på marknaden.

Genom en noggrann analys av Vesiveks befintliga marknadsstrategi och konkurrensmiljö har vi identifierat viktiga områden att fokusera på. Vår strategi har varit att synliggöra Vesiveks expertis och kvalitetsarbete inom takläggning för att attrahera och vinna förtroendet hos potentiella kunder.

Från analys till marknadsansvarig

Efter levererad analys fick vi i uppdrag att fungera som marknadsansvarig hos Vesivek. Som marknadsansvarig har vi haft hand om allt från webb till SEO, sociala medier, Google Ads och övrig annonsering. Uppdraget är väldigt givande och vi är väldigt tacksamma för förtroendet.

Sökoptimering och förbättring av befintlig webb

Vi har implementerat en omfattande SEO-strategi för att optimera Vesiveks webbplats och öka deras synlighet i sökmotorer. Genom att arbeta med relevant och engagerande innehåll har vi hjälpt Vesivek att ranka högre i sökresultaten, för att generera ökad organisk trafik till deras webbplats och öka antalet kvalificerade leads. Från att ha en webb som rätt så sällan får nytt innehåll har vi lagt in en plan med minst en artikel per månad för att generera trafik och väcka intresse.

Utöver det fick vi ett extra uppdrag att se över webbdesign och göra om sidorna för att få ett mer enhetligt och lugnare intryck.

Organiska sociala medier och igenkänning

En viktig del av vårt arbete har också varit att stärka Vesiveks närvaro i sociala medier. Genom att skapa strategiskt innehåll och målinriktade kampanjer har vi hjälpt Vesivek att bygga starka relationer med sin målgrupp och nå ut till nya potentiella kunder.

Vi har även optimerat Vesiveks sökordsmarknadsföring genom att noggrant analysera och optimera deras Google Ads-kampanjer. Genom att använda relevant sökordsstrategi och skapa effektiva annonser har vi ökat Vesiveks synlighet och genererat klick och konverteringar till deras webbplats.
Under året som gått har vi haft ett mycket nära samarbete med Vesivek. Vi är glada över att ha fått bidra till deras marknadsframgång och ytterligare etablera sig som en pålitlig och eftertraktad aktör på marknaden.

Behöver du hjälp med din digitala närvaro?