Innehåll – Copy & Content

Med innehållsmarknadsföring eller Content marketing syftar man oftast på att ha en smart strategi för vilken typ av innehåll man publicerar i sina kanaler. Det handlar om att skapa redaktionellt innehåll som attraherar de målgrupper man riktar sig till. Om att skapa innehåll som dina potentiella kunder kan relatera till och ser som hjälpsamt och nyttigt.

Content: text- och bildmaterial som används i marknadsföring

Innehåll eller content syftar på text- och bildmaterial som används i marknadsföring. Innehåll innefattar allt material ni har på er webbsida och allt ni publicerar i sociala medier, annonser, nyhetsbrev och övriga kanaler. I det stora hela handlar det om att publicera relevant och hjälpsamt innehåll och att inte enbart sträva till säljbudskap. Med content marketing avser vi kommunikation som bygger relation och trovärdighet. Genom att erbjuda kunderna värdefullt innehåll kommer du att finnas i deras tankar (top of mind) när det är dags att köpa dina tjänster eller produkter.

Innehållsmarkandsföring i praktiken

Innehållsmarknadsföring handlar om att planera, producera, distribuera, dela och publicera innehåll för att nå din målgrupp. Med hjälp av innehållsmarknadsföring kan du öka allt från varumärkesmedvetenhet till försäljning, räckvidd, engagemang och lojalitet.

Innehållsmarknadsföring

Varför ska du investera i content marketing?

Det finns flera anledningar till att jobba med innehållsmarknadsföring. För det första ger du dina potentiella kunder och leads information om hur de tjänster du erbjuder fungerar. För det andra tenderar innehållsmarknadsföring att höja konverteringsgraden. Genom att erbjuda kunderna värdefullt innehåll bygger du en relation mellan ditt företag och dina kunder som ökar lojaliteten. Innehållsmarknadsföring handlar om att visa hur ditt innehåll kan lösa kundernas problem. Med hjälp av innehållsmarknadsföring kan du dessutom bygga gemenskap kring ditt varumärke och dina tjänster.

Hur kan Digitrooper hjälpa dig med innehållsmarkandsföring?

För oss handlar innehållsmarknadsföring om att ha en plan för hur du ska arbeta med ditt innehåll. Vad ska du leverera till kunderna för att skapa engagemang och ge dem den info de behöver för att köpa dina produkter och tjänster? Vilken typ av innehåll ska du leverera för att bygga förtroende och visa att du är en föregångare i branschen? När vi inleder ett samarbete med en kund går vi genom hur du jobbar just nu, ser över dina kanaler och målgrupper och lägger sedan tillsammans med dig upp en strategi för framtiden. Genom målmedvetna insatser och smart innehåll skapar vi en långsiktig plan för hur du ska jobba för att etablera dig som en trovärdig spelare som är här för att stanna.

content

Vilken typ av innehållsmarknadsföring kan vi hjälpa dig med?

Innehållsmarknadsföring kommer i regnbågens alla färger och vilken typ av innehåll som passar ditt företag beror på vilken strategi du valt. Vi hjälper dig skapa det innehåll som fungerar för din bransch, ditt affärsområde och dina kunder. Här är några exempel på vad som ingår i innehållsmarkandföring:

  • Blogginlägg och artiklar där du publicerar nyttig information som dina kunder kan behöva
  • Tidningar, e-böcker eller white papers kopplat till dina tjänster och produkter
  • Marknadsundersökningar som intresserar dina kunder
  • Nyhetsbrev där du presenterar ditt innehåll för kunder och leads
  • Podcasts där du berättar om olika kopplade till dina tjänster
  • Filmmaterial där du beskriver din verksamhet/tjänster
  • Infografik som förenklar problem och beskriver lösningar

Boka ett kostnadsfritt möte

Vi löser dina marknadsföringsutmaningar!

Boka ett samtal för en snabb analys av din marknadsföring, samt råd för hur vi tror du ska gå vidare och vad vi kan göra för dig.

One-stop-shop för Marknadsföring

Digitrooper är en one-stop-shop för marknadsföring. Det innebär att vi kan hjälpa dig med allt från övergripande marknadsstrategier till kampanjer och innehållsproduktion.

Det är förhållningssättet till alla aktiviteter och kanaler som är viktigt. Oavsett om det gäller SEO eller skriva nytt content så vill vi att det vi gör för dig ska attrahera och engagera dina nuvarande och nya kunder. På det sättet kommer det att ge värde till ditt företag.

Content / Innehåll

Copywriting
Bildspel
Infografik

SEO / Sökordsoptimering

Vad är SEO?
Så funkar Googles ranking
Lär dig mer om SEO-analys
Testa din webbplats

SEM / Sökordsmarknadsföring

Analys
Struktur
Produktion
Optimering
Rapportering

Sociala medier

Analys
Planering
Koordinering
Produktion
Dialog
Uppföljning

Teamet

Här är teamet som driver Digitrooper och som du kommer få kontakt med om du vill få hjälp med din marknadsföring.

Boka ett kostnadsfritt möte

Vi hjälper hjälper dig med marknadsföringen!

Boka ett samtal för en snabb analys av din marknadsföring!

Digitrooper är otroligt serviceminded, duktiga och supersnabba.
De förstod och satte sig in i vår verksamhet snabbt och har förmågan att göra alla typer av marknadsföringsuppdrag: Allt från SEO, kreativa idéer, hemsida, nyhetsbrev, annonser till artiklar. De håller tidsplan, är prestigelösa och lätta att samarbeta med. De är orädda och passar bra in i internmöten med allt från VD till konsulter.

Digitrooper känns moderna, fräscha och är prestigelösa i att finna de bästa löningarna för kunden.

Catarina Wallén Kommunikationsansvarig, Raksystems Dry-IT

Digitrooper är proffsiga och väldigt enkla att ha och göra med.
Går snabbt från idé till lansering

Martin Johansson VD, Garam Elektronik AB