Digitooper logo
Vi fixar innehållet till dina kanaler

Innehåll – Copy & Content

Med innehållsmarknadsföring eller Content marketing syftar man oftast på att ha en smart strategi för vilken typ av innehåll man publicerar i sina kanaler. Det handlar om att skapa redaktionellt innehåll som attraherar de målgrupper man riktar sig till. Om att skapa innehåll som dina potentiella kunder kan relatera till och ser som hjälpsamt och nyttigt.

Innehållsmarknadsföring kommer i regnbågens alla färger och vilken typ av innehåll som passar ditt företag beror på vilken strategi du valt. Vi hjälper dig skapa det innehåll som fungerar för din bransch, ditt affärsområde och dina kunder. Här är några exempel på vad som ingår i innehållsmarknasdföring:

Artiklar

Blogginlägg och artiklar där du publicerar nyttig information som dina kunder kan behöva

White Papers

Tidningar, e-böcker eller white papers kopplat till dina tjänster och produkter

Undersökningar

Marknadsundersökningar som intresserar dina kunder

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev där du presenterar ditt innehåll för kunder och leads

Podcasts

Podcasts där du berättar om olika kopplade till dina tjänster

Film & Bild

Bild- och filmmaterial där du beskriver din verksamhet/tjänster

Infografik

Infografik som förenklar problem och beskriver lösningar.

Copy & Content

Content: text- och bildmaterial som används i marknadsföring

Innehåll eller content syftar på text- och bildmaterial som används i marknadsföring. Innehåll innefattar allt material ni har på er webbsida och allt ni publicerar i sociala medier, annonser, nyhetsbrev och övriga kanaler.

Innehållsmarknadsföring handlar om att planera, producera, distribuera, dela och publicera innehåll för att nå din målgrupp. Med hjälp av innehållsmarknadsföring kan du öka allt från varumärkesmedvetenhet till försäljning, räckvidd, engagemang och lojalitet.

Copy & Content

Content: text- och bildmaterial som används i marknadsföring

Innehåll eller content syftar på text- och bildmaterial som används i marknadsföring. Innehåll innefattar allt material ni har på er webbsida och allt ni publicerar i sociala medier, annonser, nyhetsbrev och övriga kanaler.

Innehållsmarknadsföring handlar om att planera, producera, distribuera, dela och publicera innehåll för att nå din målgrupp. Med hjälp av innehållsmarknadsföring kan du öka allt från varumärkesmedvetenhet till försäljning, räckvidd, engagemang och lojalitet.

Varför ska du investera i Content Marketing?

I det stora hela handlar innehållsmarknadsföring om att publicera relevant och hjälpsamt innehåll och att inte enbart sträva till säljbudskap. Med content marketing avser vi kommunikation som bygger relation och trovärdighet. Genom att erbjuda kunderna värdefullt innehåll kommer du att finnas i deras tankar (top of mind) när det är dags att köpa dina tjänster eller produkter.

Det finns flera anledningar till att jobba med innehållsmarknadsföring. För det första ger du dina potentiella kunder och leads information om hur de tjänster du erbjuder fungerar. För det andra tenderar innehållsmarknadsföring att höja konverteringsgraden. Genom att erbjuda kunderna värdefullt innehåll bygger du en relation mellan ditt företag och dina kunder som ökar lojaliteten. Innehållsmarknadsföring handlar om att visa hur ditt innehåll kan lösa kundernas problem. Med hjälp av innehållsmarknadsföring kan du dessutom bygga gemenskap kring ditt varumärke och dina tjänster.

Hur kan Digitrooper hjälpa dig med innehåll?

För oss handlar innehållsmarknadsföring om att ha en plan för hur du ska arbeta med ditt innehåll. Vad ska du leverera till kunderna för att skapa engagemang och ge dem den info de behöver för att köpa dina produkter och tjänster? Vilken typ av innehåll ska du leverera för att bygga förtroende och visa att du är en föregångare i branschen? När vi inleder ett samarbete med en kund går vi genom hur du jobbar just nu, ser över dina kanaler och målgrupper och lägger sedan tillsammans med dig upp en strategi för framtiden. Genom målmedvetna insatser och smart innehåll skapar vi en långsiktig plan för hur du ska jobba för att etablera dig som en trovärdig spelare som är här för att stanna.

Deadlines och tidsramar

När du lämnat in en förfrågan för ett uppdrag till oss ser vi till att komma igång med arbetet så snart som möjligt. I de allra flesta fall får du färdigt material inom 1-7 dagar, men större projekt kräver givetvis lite mer tid. Då kommer vi fram till en gemensam tidsram som passar era behov.

Nyhetsbrev Digitrooper

Fördelar med Content Marketing

Engagera din målgrupp med Innehållsmarkandsföring

Content marketing har blivit en viktig strategi för företag och organisationer att nå och engagera sin målgrupp på ett mer autentiskt och meningsfullt sätt. Här är några av fördelarna med content marketing:

Varumärke

Genom att producera och dela relevant och värdefullt innehåll du öka företagets varumärkesmedvetenhet. När ni delar användbar information och lösningar blir företaget mer synligt och känt inom sin bransch.

Förtroende

När ni levererar pålitligt och kvalitativt innehåll blir ert företag en auktoritet inom ert område. Detta bidrar till att skapa förtroende och trovärdighet hos målgruppen, vilket ger möjlighet till fler och bättre leads.

Konvertering

När ni producerar värdefullt innehåll ökar chansen att människor delar det vidare. Detta leder till ökad trafik till företagets webbplats och därigenom förbättrad möjlighet till konverteringar.

Bättre SEO

Sökmotorer gillar relevant innehåll som svarar på användarnas frågor och behov. Genom att optimera innehållet för relevanta sökord och använda rätt SEO-strategier kan ni förbättra er ranking på sökmotorernas resultatlistor.

Tidlöst

Content marketing fokuserar på att skapa tidlösa och värdefullt innehåll som kan vara relevanta under lång tid. Detta gör att innehållet kan fortsätta att dra in trafik och engagemang även efter att det har publicerats, vilket gör marknadsföringsstrategin mer långsiktig och mer kostnadseffektiv.

Relation

Med värdefull information och engagerande innehåll visar företaget att de bryr sig om sina kunder och deras behov. Detta hjälper att bygga starka och varaktiga kundrelationer.

Mätbarhet

Med content marketing kan ni samla in värdefull data om kunders beteenden, intressen och preferenser. Genom att analysera denna data kan ni optimera marknadsföringen och anpassa innehållet för att bättre tilltala sin målgrupp.

Vårt team

Anna
Anna Nöjd

Projektledare
anna@digitrooper.se

Tommy Kårlin
Tommy Kårlin

Projektledare
tommy@digitrooper.se

Louise
Louise Kryler

Projektledare
louise@digitrooper.se

Louise Peterson
Louise Peterson

Content Creator
louise.p@digitrooper.se

Anna Eriksson
Anna Eriksson

Content Creator
anna.e@digitrooper.se

Kontakta oss

Telefon

070 946 98 75
070 735 28 89

Adress

Gröna Gränd 6B
76130 Norrtälje

Skicka ett meddelande
Behöver du hjälp med innehåll?

Kontakta oss idag!