Digitooper logo
AI-verktyg

De bästa AI-verktygen för marknadsförare

AI-verktyg inom marknadsföringsbranschen

Världen förändras i en takt vi aldrig tidigare skådat och under det senaste åren har Artificiell Intelligens blivit en del av vardagen – nästan utan att vi märkt det. Näthandel, webbsökningar, översättningar, smarta funktioner i hemmet. Och sakta men säkert har även AI blivit ett hjälpmedel för oss digitala marknadsförare på många olika sätt.

Men det är inte helt lätt att navigera sig i mängden av AI-lösningar som finns där ute. Systemen har olika prissättning beroende på hur du använder dem, de flesta i abonnemangsform. Inget system erbjuder allt, utan varje system har sin egen nisch vilket innebär att du i princip behöver ett helt gäng system för att rulla hela marknadsföringsmixen. Därför är det kanske inte så konstigt att de flesta av kunderna i dagsläget är storbolag. Men flera av systemen lämpar sig också väl för mindre företag.

Vi har valt ut några av de vi tycker är intressanta för just vår bransch. Några av dessa, som t.ex. AI-driven Google Ads och ChatGPI använder vi själva.

AI-verktyg

BrightBid för AI-driven Google Ads annonsering

Vi inleder naturligtvis med vår egna favorit BrightBid som levererar en lösning för AI-drivna Google Ads för B2B företag. Det ultimata verktyget för dig som är trött på att manuellt hantera Google Ads och inte riktigt ser effekten av annonseringen. BrightBids automatiska budgivningsmotor utfört över 50 miljoner optimeringar och förbättrar ROI.

Vi är glada över att vara den enda byrå i Sverige som kan erbjuda dig detta system som en del av din marknadsmix. Detta fantastiska system är utvecklat i Sverige och huvudkontoret ligger inne i Stockholm.

Nyfiken? Läs mer om AI-drivna Google Ads här.

ChatGPI – den ultimata chatboten

ChatGPT är en avancerad modell för maskininlärning som kan användas för att generera text. Det kan användas för att skapa avancerade chatbotar för kundtjänst, leadsgenerering och personliggörande. ChatGPT kan också användas för att generera unikt innehåll som blogginlägg, artiklar, sociala medieinlägg och mer.

Systemet kan även användas för att skapa personliga e-postmeddelanden för målgrupper och segment, genomföra känslostudier på sociala medier eller andra plattformar och skapa copywriting eller annonser som är mer personliga och relevanta för målgruppen. Med andra ord – ChatGPI går att använda till det mesta. Och till skillnad från majoriteten av AI-systemen där ute är detta fantastiska system HELT GRATIS.

Läs mer om ChatGPI här.

Looka – en ny logga på nolltid

Looka är ett AI-verktyg som skapar enklare företagslogotyper på sekunder. Här kanske man inte får med sig allt det man vill ha av en avancerad långsiktig och genomtänkt logga, men du får snabbt en snygg användbar logotype.

Vi rekommenderar givetvis att man kopplar sin logo till varumärke och strategi, men har man bråttom och behöver någonting att börja med är detta ett fantastiskt verktyg.

Läs mer om Looka här.

Lucy – håller koll på dokumenten

Lucy är ett system som går genom alla dokument inom organisationen för att se till att du alltid har det senaste dokumentet. Det här systemet ser till att alla alltid har tillgång till all den senaste dokumentationen från organisationen. Människor byter position, byter arbetsplats och försvinner. Men det betyder inte att informationen och kunskapen ska försvinna. Ett bra system för att se till att du alltid är uppdaterad!

Läs mer om Lucy här.

Copymatic – genererar copy och bilder

Detta system hjälper dig skapa unikt innehåll för webb, e-handel och sociala medier. Bara med hjälp av en kort beskrivning av vad du behöver skapar systemet unika SEO-optimerade texter, som du kan använda rakt av. Utan att behöva vara rädd för att du skulle kopiera någon annans innehåll.

Läs mer om Copymatic här.

Jasper – copy och sociala medier på minuter

Precis som Copymatic skapar Jasper copy och innehåll till dina digitala kanaler på bara några minuter. Verktyget innehåller även en extention som gör att du kan publicera direkt i sociala medier. Du behöver naturligtvis kravställa systemet, men däremot hjälper systemet dig med nya idéer och tips för nytt innehåll.

Läs mer om Jasper här.

Memorable – för mer minnesvärt content

Memorable.io är en webbplats som ger användare möjlighet att testa sitt innehåll – texter, bilder, filmer. Plattformen gör att du kan optimera ditt innehåll för att bli mer minnesvärt och fungera bättre i flödet.

Kognitiva faktorer som hur väl man minns det är inte intuitiva för det mänskliga ögat. När en person ges två bilder eller videor, är en persons förutsägelse om vilken som kommer att vara mest effektfull omkring 52 %, samma sak som att vända ett mynt.

Varje missriktat beslut baserat på gissningar kostar pengar. Du behöver en hel del visningar för att bygga ett varumärke eller generera klick, och här kan memorable.io hjälpa dig ta rätt beslut direkt.

Läs mer om Memorable här.

Pencil – testar ditt annonsinnehåll

Verktyget Pencil gör varianter av dina annonser 10 gånger snabbare än vad du någonsin skulle kunna göra för att se till att det material du spenderar pengar på är värt investeringen. Verktyget hittar nya kreativa vinklar för ditt material för att skapa det som fungerar bäst. Att manuellt testa detta skulle ta väldigt länge, medan systemet gör det på bara sekunder.

Läs mer om Pencil här.

Beatoven

Beatoven – skapar royaltyfree musik till ditt innehåll

Skapa musik anpassad till just ditt innehåll. AI-systemet kombinerar avancerad musikteori och produktionskoncept för att skapa helt unik musik för ditt innehåll. Ny musik som inte använts någon annanstans. Med hjälp av verktyget får du välja vilken genre du vill använda dig av och sedan anpassa musiken enligt smak och tycke tills du kommit fram till den perfekta låten.

Läs mer om Beatoven här.

Ocoya – Skapar och schemalägger innehåll för sociala medier

En plattform för att skapa, automatiskt generera och schemalägga innehåll snabbare. Innehållsmarknadsföring, copywriting och sociala medier med kraften i AI. Allting skapas i systemet och systemet är integrerat med alla sociala plattformar så att publiceringen sker direkt i företagets sociala kanaler.

Läs mer om Ocoya här.

Mer effektiv marknadsföring med AI

De flesta system fungerar antagligen bäst på engelska i dagsläget. Men AI har bara börjat sin resa, så det är givetvis bara en tidsfråga innan systemen är minst lika bra på svenska och andra mindre språk som på de stora. Och då kommer säkerligen användningen av dessa system bli vanlig bland svenska företag.

Många av systemen kan effektivisera och förbättra marknadsförarens vardag betydligt. Därför tycker vi det är väldigt spännande att följa utvecklingen och testa oss fram för att hitta hur vi kan dra nytta av de olika systemen. Och samtidigt leverera ett ännu större värde till våra kunder.