Varför ska du bry dig om reglerna när ingen annan verkar göra det?

Det enkla svaret är att regler är till för att följas. Men det är också av den enkla anledningen att Facebook faktiskt kan stänga av ditt konto. Nu verkar det inte vara supervanligt, men i värsta fall kan t.ex. en konkurrent anmäla ditt inlägg för att sätta käppar i hjulet för dig. Skulle du även bryta mot Sveriges skatteregler kan det också få tråkiga konsekvenser. Därför är det viktigt att hålla sig inom ramen av vad man får och inte får göra.

Så är det faktiskt värt att ha en tävling på Instagram & Facebook?

Känns det övermäktigt nu? Gör det inte för komplicerat. Tänk igenom upplägget och se till att du följer reglerna, så kommer det gå bra.

Kom ihåg att ställa dig den grundläggande frågan – vad är syftet med din tävling? Många gånger överskattar vi mottagarens intresse för varumärket och tror att vi bygger både lojalitet och till och med köp, med hjälp av en gilla-dela-tagga-tävling. I själva verket finns det fler problematiska perspektiv utöver att du bryter mot lagen. Några fallgropar kan vara att ditt varumärkes uppfattas:

  • Påträngande eller ovälkommet
  • Snålt
  • Irrelevant

Som vanligt är det bästa sättet att undvika de här problemen att skapa och dela innehåll som mottagaren har nytta av, uppfattar som intressant eller underhållande. Det är sällan vad du själv vill eller tror att det ska vara.

Känner du dig fortfarande osäker – kontakta oss så hjälper vi dig!

Vill du lära dig mer om att skapa bra innehåll – Läs denna artikel.