Digitooper logo
Fler följare på instagram

Bästa knepen för att få fler Instagramföljare gratis

Händer det inget på din Instagram trots att du är aktiv?

Här kommer några enkla knep för att få fler Instagramföljare gratis

Massor av företag har kanaler på Instagram, men det är inte alltid så lätt att skapa engagemang. När du uppnått en viss nivå är det svårt att få fler följare. Hur åtgärdar en då detta? Finns det några bra tips för att snabbt få en bättre Instagramkanal? Och för att få fler Instagramföljare helt gratis? Här kommer några enkla knep:

Ta hjälp av dina kunder

Så kallat användargenererat innehåll tenderar ha 7 gånger högre engagemang än det innehåll som företaget själv skapar. Be dina kunder visa bilder på sin bästa upplevelse av din produkt, arrangera en tävling där de kan visa hur de använder den. Låt dem engagera sig och lyft sedan fram deras innehåll i dina egna kanaler. Kolla in nedan inlägg från Lagerhaus.

Använd en innehållskalender

Tre inlägg första veckan efter semester och därefter en två månaders paus, eftersom ingen på kontoret hinner. Låter det bekant?

En innehållskalender hjälper dig planera ditt innehåll så att du kan hålla koll på hur ofta du kommunicerar och i vilka kanaler. Då kan du planera inläggen när du har tid och ha allting klart då det är dags. Bland annat Monday är ett bra verktyg som du kan ha nytta av.

Använd #hashtaggar kopplade till ditt varumärke

Hashtaggar ger en igenkänningsfaktor och gör det möjligt för dina följare och användare att tagga innehåll som du sedan kan använda dig av. Inlägg med fler än en hashtagg har ca 13 % högre engagemang och 70 % av hashtaggarna är brandade. För att hitta de bästa hashtaggarna kan du kolla in hashtagify!

Tänk på bildtexten

Tänk på att skriva roliga, smarta bildtexter – långa eller korta, med några eller jättemånga emojis. Allt är bra så länge det är relevant och ger någonting åt användaren. Genom ditt språk kan du skapa ett unikt sätt att kommunicera med dina kunder. Roliga, genomtänkta bildtexter gör bra Instagramkonton.

Testa livevideo-formatet

Instagrams videoverktyg har redan 100 miljoner användare dagligen. Kanske värt ett försök för dig också?

Använd statistikverktyget för att få fler Instagramföljare

Instagrams inbyggda statistikverktyg kan ge dig en massa information om vilka dina följare är, hur många som sett dina inlägg, hur många som klickat på dem osv. Lär känna din målgrupp bättre för att se vilken typ av innehåll som genererar mest och vilka som verkligen är mest intresserade av det du kommunicerar.

Genom att följa dessa enkla rekommendationer kan du bygga upp en större bas för ditt Instagramkonto, och vem vet. Kanske nästa steg är en verifierad Instagramsida med den snygga blåa Verified-loggan som Starbucks ovan har?

För mer inspiration, kolla in denna länk.

Vill du läsa mer om hur du gör bättre innehåll på Facebook ska du kolla här.