Digitooper logo
Så hanterar du dina sociala kanaler över sommaren

Så hanterar du dina sociala kanaler över sommaren

Sommaren kommer – allt är redo och planerat för semester på jobbet…

Men hur ska du göra med dina sociala kanaler över sommaren?

Så får du dina sociala kanaler att överleva sommaren. Det blir alltid bråttom när det är dags för sommar och sommarsemester. Leveranser ska göras, saker ska förberedas, vårens halvfärdiga projekt ska avslutas. I allt detta glöms ofta de sociala kanalerna bort. Och hur ska en då göra för att fixa allt detta med Facebook och Instagram över sommaren? Här kommer några tips på hur du kan lösa det rätt så smidigt

PLANERA INLÄGG

Avsätt tid (det behöver kanske inte ta längre än några timmar) för att samla ihop några av jobbets snabbaste hjärnor för att förbereda några roliga, aktuella inlägg som ni kan fixa klart inför semestern tillsammans. Det går snabbt att sammanställa en film, ett bildspel eller ett inlägg om något kul ni gjort eller vad som komma skall. Ni behöver bara bolla saken tillsammans så kommer ni säkert på någonting superbra.

INSPIRERAS AV ANDRAS SOCIALA KANALER

Det bästa med att jobba med sociala medier är att det är så lätt att kolla runt och se vad andra gör och vad som är bra och dåligt. Var inte blyg, utan ta inspiration av konkurrenter och andra företag och kolla runt i tidningar och bloggar. Vilka är snackisarna, vad går folk igång på just nu. När du valt ut några smaskiga ämnen kommer du säkert på hundra bra sätt att koppla detta till din egen verksamhet. Här har Resumé listat några av de företag som toppar listorna för sociala medier i Sverige.

TÄNK SOMMAR

Allting behöver inte vara så allvarligt. På sommaren kan inläggen ha ett starkt sommarfokus. Alla gillar ledigt och semesterkänsla. Därför kan sommarkänslan avspeglas i ditt flöde. Kanske lyfta fram den mer lättsammare sidan av verksamheten under sommarmånaderna? Hellre lättsamma, härliga sommarinlägg än inga inlägg alls.

SCHEMALÄGG INLÄGGEN I GOD TID

Finns det något värre än att vara tvungen att avbryta ledigheten för att göra ett Facbeookinlägg? Kanske. Men testa inte. Schemalägg alla de inlägg du planerat i god tid innan du ska bege dig från kontoret så kan du gladeligen dansa ut på semester och behöver inte se bakåt innan det är dags att återvända. Är du smart lägger du dessutom lite marknadsföring på inläggen så att de når ut till rätt personer, i rätt tidpunkt, så att du lyckas jobba fram nya, potentiella kunder medan du är ledig.

VAD DU ÄN GÖR – SLUTA INTE KOMMUNICERA

Det finns de som inte är lediga på sommaren. Sådana som scrollar runt flera timmar om dagen på jobbet för att de har så tråkigt och allting går så långsamt i juli. Det finns till och med sådana inte gillar att vara lediga. De som är för rastlösa för att hålla sig borta från sina sociala kanaler. Och ibland regnar det och då ligger sociala medie-flödet nära tillhands för den som gillar att hela tiden ha något att göra. Därför ska du fortsätta kommunicera hela sommaren. Att gå i dvala är ingen lösning. Gör det snyggt, gör det lämpligt mycket. Men bara gör det. Då finns du top-of-mind när det är dags att komma tillbaka till jobbet efter semestern.

TA HJÄLP OM DU BEHÖVER DET

Behöver du hjälp med dina kanaler kan du alltid kontakta oss – vi kan hjälpa dig fixa dina sommarinlägg! Maila dina önskemål till anna@digitrooper.se så ser vi till att dina kanaler fylls med fräscht innehåll snabbt som blixten. Vi löser det!