Digitooper logo
Threads

Threads – Metas nya Twitter

Vad är Threads by Instagram?

Threads är ett verktyg utvecklat av Meta, Facebooks moderbolag. Det är en aktiv app som främst används för privata diskussioner i grupper.

Appen liknar Twitter i vissa avseenden, men skiljer sig genom att den är en separat app och mer fokuserad på privata samtal. Threads lanserades den 5 juli 2023 i USA, Storbritannien och ungefär 100 andra länder, dock inte inom EU. Under de första timmarna lockade appen över 5 miljoner nya användare.

Threads är direktkopplat till Facebook och Instagram

Eftersom verktyget är utvecklat av Meta och du kan logga in med ditt Instagram-användarnamn, krävs det för närvarande ett Facebook-konto för att använda Threads. För de som inte är intresserade av att använda Facebook går det dock enkelt att inaktivera Facebook och bara använda de andra funktionerna. Det går alltså att anpassa ditt Threads-konto efter att du har loggat in.

Hur fungerar Threads?

Instagram-användare kan logga in med sina befintliga inloggningsuppgifter och skapa korta uppdateringar med upp till 500 tecken, länkar, bilder och videor på upp till fem minuter. Med andra ord kan du mikroblogga – som en form av ”Instagram för dina tankar”. Kontot är starkt kopplat till ditt Instagram-konto, vilket innebär att du har tillgång till samma kontakter och att samma blockeringar gäller. Appen följer i stort sett samma regler och villkor som Instagram. På så sätt är det enkelt för användarna att veta vad som är tillåtet och inte.

Vilka är fördelarna med Threads?

Threads är en app som främst används för privata diskussioner i grupper. Appen har vissa likheter med Twitter, men skiljer sig genom att vara en separat app och mer inriktad på privata samtal.

Hur skiljer sig appen från Slack?

Threads liknar Slack på det sättet att båda är verktyg för privata diskussioner i grupper. Men Threads är mer inriktad på privata samtal med nära vänner och familj än för arbetsrelaterade sammanhang.

När lanseras Threads i Europa?

Threads lanseras inte i Europa för närvarande på grund av EU:s Digital Markets Act, som förhindrar överföring av data från en app till en annan. Threads begränsas av denna förordning eftersom den använder beteende- och marknadsföringsdata från Instagram. Appen samlar in data om hälsa, ekonomi, inköp, kontakter, användardata, sökhistorik och annan känslig information. Det är för närvarande oklart när appen kommer att bli tillgänglig i EU.

Vi får helt enkelt vänta ett tag till innan vi kan utforska Threads. Men vi kommer att hålla koll på utvecklingen och återkomma med mer information om en eventuell lansering!