Digitooper logo

Ekonomi Roslagen

I slutet av 2023 gavs Digitrooper uppdraget att se över Ekonomi Roslagens SEO, webb och sociala kanaler. Därefter skapades en innehållsplan för både webb och sociala medier.

KUND: EKONOMI ROSLAGEN
WEBB: EKONOMIROSLAGEN.SE
DATUM: PÅGÅENDE
TJÄNSTER: SEO, WEBB, SOCIALA MEDIER

Uppdrag


Ekonomi Roslagen – en redovisningsbyrå


Ekonomi Roslagen är redovisningsbyrån där företag kan känna sig bekväma och trygga med sin ekonomi. Grundat 2010, bildades bolaget för att främja samarbete mellan fristående konsulter som beslutat att arbeta tillsammans. Konsulterna på Ekonomi Roslagen kommer från en mängd olika branscher och har erfarenhet av olika ekonomifunktioner, vilket ger dem en bred och djup kompetens.

Ökad synlighet och trafik


Vårt uppdrag för Ekonomi Roslagen var att förbättra deras digitala närvaro och synlighet online. En av huvudutmaningarna var att öka deras närvaro i sociala medier, där de tidigare hade haft begränsad synlighet. Dessutom var målet att optimera deras webbplats med SEO-anpassade texter för att förbättra deras placering i sökmotorresultaten och därigenom öka trafiken till deras webbplats.

Digitrooper…..

Alexandra Wolk

Partner, Ekonomi Roslagen

Resultat

En imponerande tillväxt

Under de senaste sex månaderna kan vi se en betydande ökning i Ekonomi Roslagens webbtrafik.

20% ökning i organisk trafik – genom effektiv sökmotoroptimering (SEO) har synlighet hos sökmotorerna ökat, vilket har lett till fler besök från organiska sökningar.
24% ökning i direkt trafik – fler besökare har direkt sökt upp hemsidan, vilket tyder på en ökad kännedom om varumärket.
165% ökning i trafik från sociala medier – genom att skapa engagerande och relevant innehåll på sociala plattformar har trafiken ökat från sociala medier.
118% ökning i hänvisningstrafik – omnämnanden på andra webbplatser har resulterat i en betydande ökning av besökare som kommer via hänvisningar.

Dessa siffror visar att Ekonomi Roslagen framgångsrikt har förbättrat sin digitala närvaro och attraherat fler besökare. Vi på Digitrooper är stolta över att ha bidragit till denna imponerande tillväxt och ser fram emot ett fortsatt samarbete.

Ökad trafik till webbenFör att förbättra Ekonomi Roslagens digitala närvaro genomförde vi flera strategiska åtgärder. Vi började med att utveckla och implementera SEO-optimerade texter på deras webbplats. Genom att analysera och optimera innehållet kunde vi hjälpa dem att nå ut till en bredare publik och förbättra sin synlighet i sökmotorerna.

Parallellt med detta arbete fokuserade vi på att stärka deras närvaro i sociala medier. Vi skapade en innehållskalender och producerade engagerande och relevant innehåll som inte bara attraherade nya följare utan också ökade engagemanget från befintliga kunder. Genom regelbunden uppdatering av deras sociala plattformar lyckades vi avsevärt öka deras trafik från sociala medier.

Projektgrupp

Anna Nöjd
Anna Nöjd

PROJEKTLEDNING

Anna Eriksson
Anna Eriksson

CONTENT

Behöver du hjälp med din digitala närvaro?