Digitooper logo
Webb Dialect

Dialect

Våren 2023 fick Digitrooper möjligheten att hjälpa
Dialect-koncernen med en analys och strategi för
marknadsföringen. Analysen resulterade i granskning av, och strategi för olika områden som målgrupper, autenticitet i innehåll, sociala medier, SEO och Google Ads.

KUND: DIALECT GROUP AB
WEBB: DIALECT.SE
DATUM: MARS 2023
TJÄNSTER: DIGITAL ANALYS OCH STRATEGI, MARKNADSANSVARIG

Process

One-stop-shop

Analys och strategi för marknadsföring

Vi på Digitrooper är stolta över att ha fått förtroendet att genomföra en omfattande marknadsanalys och utveckla en strategi för Dialect under våren 2023. Dialect är en välkänd koncern bestående av 32 franchiseföretagare och lokalkontor, med en stark vision att bli Sveriges ledande partner för smarta digitala lösningar.

Vårt uppdrag innefattade en djupgående analys av Dialects nuvarande situation samt att ta fram en kommunikationsstrategi som förmedlar varumärket på ett kraftfullt sätt. Vi granskade även hur franchisetagarna för närvarande kommunicerar för att säkerställa en sammanhängande och effektiv marknadsföring.

Med tillgång till befintliga affärsdokument och utgångspunkt i den väldefinierade varumärkesplattformen för Dialect från 2021, arbetade vi nära företagets ledning och övriga inom Dialect-koncernen. Tillsammans kartlade vi de viktigaste områdena att fokusera på för att förverkliga Dialects vision och skapa tydlighet i deras kommunikation.

Digitrooper är en engagerad och proffsig samarbetspartner som gör att man känner sig trygg som kund. När Dialect sökte en samarbetspartner för nya digitala möjligheter för Dialectkedjans marknadsföring så blev Digitrooper ett självklart val.
Med mångårig erfarenhet från branschen, tydliga leveranser, ett proaktivt arbetssätt och en källa till många nya idéer och förslag, så ser vi fram emot ett långsiktigt samarbete med teamet på Digitrooper. Vi kan varmt rekommendera Digitrooper som samarbetspartner.

Camilla Kargus

Affärschef, Dialect Group AB

Resultat

Analys och strategi

Ett nära samarbete för att förverkliga Dialects vision

Med vår strategi och plan för kommande åtgärder kan vi hjälpa Dialect att förbättra sin marknadsföring och skapa en stark och enhetlig närvaro online. Vi kommer att optimera deras webbplats, förstärka autenticiteten i deras innehåll och utveckla en innehållsplan för sociala medier som bygger varumärket med äkthet.

Genom att skapa enhetlighet i allt material, från powerpoint mallar till säljblad, implementera en kraftfull SEO-strategi och optimera deras närvaro på Google Ads, kommer Dialect att synas på rätt platser och nå ut till sina målgrupper på ett mer effektivt sätt.

Tillsammans kan vi bygga en starkare online-närvaro

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Dialect och ta deras marknadsföring till en ny nivå. Inte enbart på central nivå, utan även tillsammans med flera av de lokalkontor som finns runtom i Sverige. Tillsammans kommer vi att förverkliga deras vision och positionera dem som den främsta partnern för smarta digitala lösningar i Sverige.

Projektgrupp

Anna Nöjd
Anna Nöjd

PROJEKTLEDNING

Louise
Louise Kryler

CONTENT

Behöver du hjälp med din digitala närvaro?